Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven

Anoniem

Graag deel ik onze ervaring met 3 fysiotherapeuten in de praktijk in het afgelopen jaar.

Via Cas kwamen we jullie terecht met onze dochter toen het echt slecht ging met haar en haar rug. Een mislukt traject bij een ander had ons de hoop op beterschap ontnomen. Ze zat als 17-jarige veel ziek thuis, had weinig vertrouwen meer in haar lijf en ook ik als moeder wist het niet meer.
Cas zag wel mogelijkheden en heeft dat met onze kwetsbare puber ook helemaal waar gemaakt. Met veel geduld heeft hij haar begeleid en dat maakt zoveel verschil, voor haar en ons!
Van veel pijn, angst en vermijden van veel situaties mocht ze groeien naar veel minder pijn, vertrouwen in haar mogelijkheden en nu weer graag en veel op pad zijn, werken achter de kassa. Ook leerde hij haar om door oefening en bezoeken aan de sportschool het resultaat te behouden.

Toen ik zelf onder ogen moest zien dat mijn schouderklachten niet vanzelf verdwenen na een maand of 9 doen alsof er niks was, meldde ik me ook bij jullie. Na wat vragen kreeg ik een afspraak bij Tom.
Meteen op de 1e afspraak kwam ik mezelf tegen. Werken met mijn lijf riep meteen oud trauma (psychisch) en dat overviel me. De 2e keer gaf ik daar iets over aan, zonder het vertrouwen dat een jonge knul daar iets mee kon. Ik kreeg geduld en een mail-adres voor vragen tussendoor.
Het ging niet meteen goed, het duurde even voor ik erop durfde te vertrouwen dat Tom hier mee om kon gaan, net zo goed als ik zelf steeds weer moet vertrouwen dat ik met mijn bagage om kan gaan.
Inmiddels zijn we veel verder. Is mijn schouder sterk aan de beterende hand en heb ik Tom gevraagd me te begeleiden in meer bewegen.
Tom blijkt voor mij van onschatbare waarde in een proces waarin ook ik leer weer contact te maken met mijn lijf.

Tot slot kwam ik nog met onze middelste dochter. In eerste instantie voor medical taping ivm hooikoorts. Maaike zag meteen dat er ook iets in haar rug was dat mogelijk de hoofdpijn veroorzaakte en ging stapsgewijs met zowel de taping als de rug aan de slag. Ze had snel door wat voor type meisje onze dochter is en speelde daar op in.
Als ze zei dat iets geen pijn deed was ze toch voorzichtig en ook de stagiaire werd hier in begeleid om vooral rekening te houden met het karakter van deze 13-jarige.
De hoofdpijn is minder, de hooikoorts veroorzaakt geen schoolverzuim meer en om te kijken wat er verder te winnen valt in kracht en stevigheid komen we in september graag nog een keer terug.


Paul Roos

Hey Maaike,

Super bedankt dat je mij enkele weken geleden zo snel kon zien. Drie weken voor de Alpe d'HuZes last krijgen van je knie is niet fijn. Dankzij jouw diagnose, oefeningen en intape-instructies was ik toch in staat om de Alpe d'Huez driemaal op te fietsen en zo meer dan 12000 euro op te halen voor KWF kankerbestrijding!!

Thanks!


Albert van de Westelaken

Tijdens het wandelen in Turkse bergen liep ik eind januari een stressbreuk op in de rechter enkel. Maandenlange behandeling in ziekenhuizen, eerst in Alanya en daarna in Eindhoven, tweemaal 6 weken in het gips, diverse medicijnen en injecties hadden wel de breuk geheeld, maar niet geleid tot enige vermindering van de pijn en bijkomende zwelling. Medio augustus werd een nieuwe diagnose gesteld: dystrofie (een al genezen breukvlak dat toch pijnsignalen blijft afgeven). De pijn zou op den duur verminderen, maar dat kon wel meer dan een jaar duren en medische Internetsites vermeldden zelfs een risico van blijvende invaliditeit. Ik zag een donkere bui dichterbij komen!
In die onzekere dagen verwees orthopedisch chirurg Janneke Bos van het Catherina in Eindhoven me door naar Fysiotherapie Gestel. ''Daar werkt Luc Boon: vraag me niet hoe-ie het doet maar hij bereikt verbluffende resultaten met dystrofie- en CRPS-patienten!"
Mijn eerste ontmoeting met deze Luc Boon bracht nieuwe hoop: ''Maak je geen zorgen, dat gaat ons lukken!'' In de navolgende zes wekelijkse sessies kneedde en boetseerde hij mijn voet, bracht nieuwe souplesse in de vastgeroeste middenvoetsbeentjes en liet ze langzaamaan weer wennen aan de bewegingen van weleer. Vaak even door de pijngrens heen, daarna steevast resulterend in een urenlang aanhoudend gevoel van tintelende ontspanning.
Een opspelende knie verstoorde begin oktober het fysio-ritme. Twee plaatselijke injecties verhielpen dat ongemak. En na de zevende fysio-sessie verdween, zomaar binnen een paar dagen, ook de pijn in mijn enkel en voet. Mijn vreugde was ongekend maar ook een beetje broos. Zou het zo blijven?
Het bleef warempel zo en nu, dik drie weken en een tiental langere wandelingen verder, heb ik ook een rotsvast vertrouwen nog lange tijd mobiel te kunnen zijn. Volgende week is mijn achtste en vermoedelijk laatste sessie met deze meester in de fysio die het voor mekaar kreeg om mij na zeven behandelingen (exact het aantal wat mijn aanvullende CZ-polis volledig vergoedt), weer op de been te krijgen. Nog elke dag spring ik van blijdschap een gat in de lucht en dank het meesterschap van vakman Luc Boon!


Marcel Diemont

Dag Cas,

Je magische handen hebben geholpen! Het is een beetje een hectische week geweest met jetlag en zo, vandaar mijn late mailtje. Maar het is gelukt! Een marathon uitgelopen met een scheur van vier cm in m'n kuit, dankzij jouw uitstekende begeleiding. En zonder noemenswaardige pijn of na effect.

Super bedankt!


Truus van den Heuvel

Enige jaren geleden werd ik door het ziekenhuis verwezen naar fysiotherapie Gestel. Alle lof en respect heb ik voor de therapeuten die mij tot heden hebben behandeld en begeleid. Onderling overleg vindt plaats, zo ook tussen huisartsen en specialisten. In mijn persoonlijke situatie ben ik zeer bevoorrecht dat ik hier ben terecht gekomen.


Piet Rooyakkers (Profwielrenner bij Skil Shimano)

Reden dat ik naar Fysiotherapie Gestel ben gegaan is dat ik 100% in het profwielrencircuit wilde terugkomen en hiervoor de beste specialisten zocht. Die heb ik gevonden in de therapeuten van Fysiotherapie Gestel waardoor ik nu weer vrijwel helemaal hersteld ben van mijn val in de Tour de France van 2009 en de daaropvolgende operaties.

Behalve herstel van de functie van mijn beide armen en polsen heb ik bij hen ook kunnen starten met de krachttrainingen om weer helemaal klaar te zijn voor het nieuwe profseizoen.

Hun kennis en ervaring op het gebied van gecompliceerde hand en polsproblemen samen met hun mogelijkheden voor sporters is top geweest!


Lena Ceelen

Ik kom sinds enkele jaren in de praktijk van fysiotherapie Gestel. Dit naar aanleiding van een verkeersongeval waarbij ik betrokken ben geraakt. Daar ik inmiddels alweer een aantal jaren bij de fysiotherapie kom, heb ik met mijn behandelend therapeut een vertrouwensband opgebouwd en voel ik me serieus genomen. Dit draagt voor mij ook zeker bij aan het herstel van mijn klachten. Ondanks dat de reden van mijn bezoek aan de fysiotherapie niet prettig is, ben ik tot op heden altijd met een prettig gevoel naar huis gegaan.


Jeroen van Dijk

Ik kom al sinds 12 jaar bij Fysiotherapie Gestel als ik klachten heb. En mede dankzij Tim (van Beers) ben ik samen met het Nederlands Team 2e geworden op het WK tafelvoetbal 2009 in Nantes, Frankrijk.

Net voor de wereldkampioenschappen was ik overtraind en had ik rugklachten. Ik kon mijn armen niet boven mijn schouders krijgen en mijn rechterschouder zat helemaal vast. Met een spoedbehandeling manuele therapie heeft Tim mij klaargestoomd voor het WK waar we uiteindelijk 2e zijn geworden.


Ingrid Bijlmakers

Mijn ervaring met de zorgverlening van fysiotherapie Gestel:

Mijn hardlooptraining ging voorspoedig, totdat er een vervelende blessure ontstond.

Ik wist dat fysiotherapie tegenwoordig direct toegankelijk is, dus zonder verwijzing van de huisarts. Maar welke praktijk kies je dan? Er is zoveel keuze in Eindhoven. Ik heb in mijn kennissenkring rondgevraagd en zij adviseerden Fysiotherapie Gestel. Ik heb telefonisch een afspraak gemaakt en ik kon gelukkig al snel (na werktijd!) terecht. Dennis van Poppel heeft mij een aantal keren behandeld en geadviseerd specifieke oefeningen te doen. Deze oefeningen hebben we elke keer in de oefenzaal doorgenomen en ik voelde na een paar weken dat het hardlopen weer pijnvrij was.
Trefwoorden voor Fysiotherapie Gestel zijn; laagdrempelig, deskundig en efficiënt. Ik ben een tevreden klant.


Ineke Evers

Mijn naam is Ineke Evers en ben gedurende 9 maanden onder behandeling geweest bij Fysiotherapie Gestel voor posttraumatische dystrofie. Na een vrij eenvoudige ingreep van een carpaal tunnel syndroom aan mijn rechter pols kreeg ik te maken met posttraumatische dystrofie. Mijn wereld stortte in. Had een zeer pijnlijke, dikke, vochtvasthoudende, rood glimmende hand. Tevens was er sprake van krachtverlies en had het gevoel alsof mijn hand in brand stond. Mijn eigen therapeut durfde de behandeling niet aan en via de pijnpoli van het Catharina ziekenhuis, waar de diagnose werd gesteld, werd ik verwezen naar Fysiotherapie Gestel en speciaal naar Dhr. Luc Boon, de specialist op het gebied van dit trauma.

Na het intake-gesprek werd me verteld dat we voor de korte maar pijnlijke aanpak zouden gaan. Ik was erg zenuwachtig, maar had geen keus. Vragenlijsten werden ingevuld en foto's van de handen gemaakt, die weer gebruikt worden als je in een dip zit of denkt geen vorderingen meer te maken. Dan zie je inderdaad vooruitgang en kun je er weer voorgaan.

De therapie was erg pijnlijk. Er wordt erg met je meegeleefd. Zijn ontzettend geduldig en al je problemen, hoe groot of hoe klein, zijn bespreekbaar. Je wordt erg serieus genomen. Een prettige bijkomstigheid vond ik dat alle afspraken altijd op tijd lopen en je steeds door dezelfde therapeut behandeld wordt.

Terugkijkend heb ik toen de juiste beslissing genomen om naar Fysiotherapie Gestel te gaan, want ik kan eigenlijk alles weer en heb nagenoeg geen restverschijnselen overgehouden.


Henk Kuipers

Mag ik mij even voorstellen:

Mijn naam is Henk Kuipers en ik ben 66jaar.

Ben 24 jaar geleden bij Fysiotherapie Gestel (toen nog v Rut/v Ham) terecht gekomen i.v.m een hernia, ben hier toen zeer goed geholpen door deskundige therapeuten. Na mijn hartoperatie ben ik daarom weer bij Fysiotherapie Gestel terecht gekomen.

Fysiotherapie Gestel heeft prettige en zeer bekwamen therapeuten in dienst en tevens alle disciplines in huis voor bijna alle behandelingen.
Ben nu bij Fysiofitness voor mijn conditie wat op peil te houden.


Gerrit Mollen

Ik kom al zo’n vijfentwintig jaar als vaste cliënt bij fysiotherapie Gestel. Ik heb een chronische aandoening waardoor ik niet zonder fysiotherapie kan. Het feit dat ik al zoveel jaren bij hen kom, zegt wat over de behandelingen en de mensen die daar werkzaam zijn. Alle behandelaars en receptionistes waar ik al die jaren al mee te maken heb gehad, hebben altijd een luisterend oor voor mij en geven mij het gevoel dat ze er voor mij zijn! De oefenzaal in de praktijk is ruim voorzien van allerlei oefenmateriaal, waarbij ik altijd door gespecialiseerd personeel zeer vakkundig word begeleid. Bovendien is de praktijk goed bereikbaar. Kortom; ik ben een zeer tevreden cliënt!

Fysiotherapie Gestel betekent voor mij een team van ervaren en deskundige (fysio)therapeuten bij wie ik, bij wijze van spreken, altijd terecht kan voor effectieve behandelingen, goede uitleg en een persoonlijke benadering.


Anne-Marie Dings

Mijn ervaringen met Fysiotherapie Gestel.

Na een eerdere positieve ervaring bij manueel therapeut Dennis van Poppel van Fysiotherapie Gestel n.a.v. herniaklachten weer contact opgenomen. Dennis had al snel in de gaten dat hij op dat moment niet zoveel voor me kon betekenen en adviseerde me contact op te nemen met de huisarts voor een verwijzing naar de neuroloog. Ondertussen heeft hij me met ontspanningsoefeningen geholpen.
Na mijn herniaoperatie meteen ingepland bij Dennis voor het vervolgtraject van ’n half jaar. Nu zijn we 4 maanden verder en door o.a. oefeningen in de goed uitgeruste gymzaal van Fysiotherapie Gestel weer op de goede weg met zinvolle tips voor de toekomst om rugklachten te voorkomen.

Wat me zeer aanspreekt is de persoonlijke, maar ook professionele benadering, de snelle interactie en afspraak is afspraak. Altijd meteen aan de beurt, zonder lange wachttijden in de wachtkamer. En is hij ’n keer niet aanwezig, wat natuurlijk in zo’n lang traject ook wel eens voorkomt, staat ’n collega klaar die van alles op de hoogte is.


Anke van Heck

Enkele maanden geleden ben ik na een operatie aan mijn pols bij het handencentrum in therapie gekomen. Mijn chirurg in Utrecht adviseerde mij om hierheen te gaan omdat ze hier gespecialiseerd in armen zijn. Gelukkig is er in deze periode al veel vooruitgang geboekt en ik hoop snel weer alles te kunnen. Door de vele behandelingen kom ik bij meerdere therapeuten. Iedereen is erg aardig en behulpzaam en door de gezelligheid zie ik minder tegen de behandelingen op!

Anke van Heck, Helmond


Bianca Kerstens

Fysiotherapie Gestel betekent voor mij een team van ervaren en deskundige (fysio)therapeuten bij wie ik, bij wijze van spreken, altijd terecht kan voor effectieve behandelingen, goede uitleg en een persoonlijke benadering.