Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven
Openingstijden
Ma t/m Vr: 08:00 t/m 18:00 | Za t/m 12:30

Onze diensten

Al onze fysiotherapeuten hebben zich in één of meerdere aandachtsgebieden verdiept of zijn daar mee bezig. En blijven daar mee bezig!

Verder lezen

Extra Specialisaties

Echografie
EPTE behandelingen
Dry Needling Extremiteiten
Dry Needling Wervelkolom
Shockwave behandelingen
Docent bij NT-e Nationaal Trainingscentrum Echografie in Vianen

Gevolgde Opleidingen

 

Echografie opleidingen Basis, Advanced en Masterclasses
Dry Needling Extremiteiten
Dry Needling Wervelkolom
Radiale Shockwave Therapie
EPTE® (Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse) in Madrid. Hierbij is excentrische-overload-flyweel-training een belangrijk onderdeel
Knierevalidatie
Diagnostiek bij knieklachten
Diagnostiek bij schouderklachten
HBO Fysiotherapie
HBO Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT)

E-mail: xvlamoen@b-fysic.nl
BIG-nummer: 89911570204

Over Xander

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het menselijk lichaam en dan met name in de anatomie en het bewegingsapparaat met zijn botten en spieren. Het is een droom geweest me als fysiotherapeut in te zetten voor het herstel en behoud van kwaliteit van bewegen op een verantwoorde wijze. Het optimaal laten functioneren van ons bewegingsapparaat is mijn taak. Het stellen van een juiste diagnose is hierin van groot belang. Hierdoor ben ik in staat effectieve prikkels toe te dienen om het lichaam te activeren en/of te sturen zich te herstellen. Het herstellend vermogen van het lichaam is verbazingwekkend.

Eerder heb ik een opleiding medische beeldvorming gevolgd en vanuit deze radiologie achtergrond ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest en gebleven in beeldvormende technieken en de interpretatie daarvan. In 2012 heb ik me gespecialiseerd in echodiagnostiek binnen Fysiotherapie Gestel. Tevens verricht ik voor externe partijen echografisch onderzoek/second opinions.

Daarnaast ben ik enthousiast geraakt door de mogelijkheden die Percutane Electrolyse EPTE® biedt bij peesproblemen en heb ik de techniek in Spanje geleerd. Nu pas ik deze techniek toe in onze praktijk en geef ik zelf als docent de basis- en verdiepingsopleiding bij het NT-e in Vianen.