Expertpraktijk met 4 vestigingen in Eindhoven

Wij zijn op zoek naar een sportfysiotherapeut(e)

In onze HCA/PLUS gecertificeerde praktijk is per direct plaats voor een enthousiaste ondernemende Sportfysiotherapeut(e) (of bijna afstuderend) die samen met collega’s wil bouwen aan het verder ontwikkelen van de sportfysiotherapie binnen het team Fysiotherapie Gestel. We zullen onze nieuwe collega coachen en maximaal faciliteren zodat hij/zij zich ook kan ontwikkelen tot een van de toonaangevende experts binnen dit vakgebied.

Het arbeidscontract is variabel, minimaal 20 uur, maar fulltime inzetbaarheid heeft onze voorkeur.

Je komt te werken in een goed geoutilleerde praktijk met zo’n 20 FT/MT collega’s als wel een professionele administratieve en receptionele ondersteuning.

Als aanbeveling zien wij:

  • Aantoonbare affiniteit in het begeleiden van de sporters
  • Goede mondelinge én schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Verzorgde houding en uiterlijk
  • Teamplayer, leergierig en ambitieus.

Wij werken met SpotOnMedics, dus handigheid met PC’s en dat softwarepakket, is een pré.

Indien je geïnteresseerd bent kun je je sollicitatie richten aan Luc Boon met bijsluiting van je CV via e-mail luc@fysiotherapie-gestel.nl of via post. Kijk voor een indruk van onze praktijk verder op deze website.

Oeps! Storing

Oeps! Door een fout van onze leveranciers zijn wij momenteel niet telefonisch of per mail te bereiken. De verwachting is dat dit morgen na 12.00 uur is opgelost. Onze excuses voor het ongemak!

Cas afgestudeerd!

Cas is afgestudeerd en mag vanaf nu de officiële titel Master of Science, Physical Therapy in Sports achter zijn naam noteren. Gefeliciteerd Cas!

Afstudeeronderzoek Tom Dekkers

Tom zit in het laatste jaar van de master manueel therapie en gaat hiervoor een wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Voor het afstudeeronderzoek van Tom zijn we op zoek naar patiënten met nekklachten.

Mensen mogen deelnemen indien:

- 18 jaar of ouder
- Heeft minimaal 1 week last van nekklachten
- Is de laatste 3 maanden niet voor deze nekklachten onder behandeling geweest

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een aantal vragenlijsten. Tevens worden er een aantal testen gedaan om de beweeglijkheid en het uithoudingsvermogen van de nekspieren te meten. Dit alles zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. Na 4 tot 6 weken worden alle testen nogmaals herhaald. Voor deelname aan het onderzoek zijn geen kosten verbonden.

Bent u bekend met nekklachten en bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan het onderzoek, meldt u zich dan bij de receptie of laat uw gegevens achter zodat Tom contact met u op kan nemen. U zou Tom daar een enorme dienst mee bewijzen!

Ben jij al zomerfit?

Lekker in je vel deze zomer!

Wil je grondig met je gezondheid aan de slag? Heb je klachten waarbij bewegen minder makkelijk gaat? Dan kan het soms een drempel zijn om te gaan sporten. Misschien gaat het niet omdat je lichaam dat (nog) niet toestaat wegens een blessure, beperkingen of teveel pijnklachten.

Wij zorgen samen met FOOD&YOU dat je in 12 weken met een goed gevoel de zomer kan beginnen! Je krijgt persoonlijke begeleiding op gebied van voeding van FOOD&YOU en start tegelijkertijd bij ons met een trainingsprogramma. Onze fysiotherapeuten begeleiden je tijdens dit programma in jouw tempo conditie op te bouwen zodat je – rekening houdend met jouw pijn of beperkingen – weer vol enthousiasme en zo vrijuit mogelijk kan bewegen en sporten.

Er wordt na de intake bij een van onze fysiotherapeutrn een persoonlijk trainingsschema gemaakt. Afhankelijk van je persoonlijke situatie ga je hierna 1 op 1 trainen met een fysiotherapeut of zelfstandig trainen in de zaal of onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband. Een individueel traject kan voor vergoeding van je zorgverzekering in aanmerking komen als er een indicatie voor behandeling is en je aanvullend verzekerd bent. Het zelfstandig trainen en de groepstrainingen worden niet vergoed.

FOOD&YOU heeft spreekuren in onze praktijk, dus je kunt je afspraken met hen gewoon bij ons maken.

thank you

Rapportcijfer 9

Ook in 2016 heeft Fysiotherapie Gestel weer en hele goede beoordeling gekregen van u!

In totaal hebben 559 patienten feedback gegeven via de klanttevredenheidsenquête. Hoe hoger het aantal ingevulde enquêtes, hoe hoger de betrouwbaarheid van de uitkomst.

We zijn dan ook super trots dat we weer het rapportcijfer 9 hebben gekregen van al die patienten.

SeniorenExpo Veldhoven

Van 10 – 15 januari is Fysiotherapie Gestel tijdens de SeniorenExpo in Veldhoven aanwezig om ons EES-concept onder de aandacht te brengen.

Het EES-concept staat voor Echodiagnostiek, EPTE behandeling, Shockwave therapie, gerichte training met ons Inertial Vliegwiel óf een combinatie van deze technieken. Mogelijk dé oplossing voor uw gewrichts- of peesproblemen.

Voor volledige uitleg kunt u onze folder over het EES-concept inzien.

Zien en voelen hoe Shockwave werkt?
Echobeeld van uw eigen duim, voet, ellegoog zien?
Kom ook naar de SeniorenExpo en laat u voorlichten wat we voor u en uw klachten kunnen betekenen.

De SeniorenExpo duurt nog van 10 – 15 januari en vindt plaats in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven.

We zien u graag in onze stand B20!

EES concept

Vacature fysiotherapeut(e) met CRPS + complexe pijn ervaring

In onze praktijk is per direct plaats voor een enthousiaste fysiotherapeut(e) die ons team kan versterken met de behandeling van CRPS + complexe pijn patiënten.

Aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van Graded Exposure, Graded Activity, pijnmodulatiesystemen alsmede 3 jaar praktijkervaring zijn een vereiste.

Het arbeidscontract zal minimaal 20 uur zijn, uitbreiding van de uren is bespreekbaar. Wij hebben een groot aanbod aan CRPS / pijnpatiënten uit de directe omgeving, maar ook wat verder gelegen regio in en om Eindhoven en hebben goede contacten met de orthopeden, anaesthesiologen/pijnartsen en revalidatieartsen in deze regio, waardoor een groot en voortdurend aanbod van deze patiëntenpopulatie bestaat. Wij werken met zelfontwikkelde protocollen en behandelmethodiek. Daarom is een interne opleiding om je te bekwamen in ons praktijkconcept een vereiste.

Je komt te werken in een goed geoutilleerde praktijk met zo’n 20 FT/MT collega’s en een professionele administratieve en receptionele ondersteuning.

Als aanbeveling zien wij:

  • Goede mondelinge én schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Verzorgde houding en uiterlijk
  • Teamplayer, leergierig en ambitieus

Wij werken met Intramed én Fysioroadmap, dus handigheid met PC’s en die softwarepakketten in het bijzonder, is een pre.

Indien je geïnteresseerd bent kun je je sollicitatie richten aan Luc Boon met bijsluiting van je CV via email luc@fysiotherapie-gestel.nl of via post. Kijk voor een indruk van onze praktijk verder op deze website.

Wij komen in actie, u ook?

Het is nu veel in het nieuws, zorgverzekeraars proberen steeds meer grip te krijgen op de zorgkosten. Begrijpelijk want er wordt steeds meer zorg geconsumeerd. Kwaliteit van zorg, doelmatigheid en klanttevredenheid zouden maatstaven moeten zijn of de gedeclareerde zorg rechtvaardig is.

Zorgverzekeraars kiezen als het gaat over kwaliteit en of de behandelingen doelmatig zijn een eigen model. Zij koppelen kwaliteit namelijk aan de hoogte van de gedeclareerde zorg oftewel het aantal gedeclareerde behandelingen.

Veel zorgverzekeraars gebruiken hiervoor de zogenaamde “behandelindex”. Deze index geeft aan wat het behandelgemiddelde van de praktijk is ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Deze index is bij geen enkele verzekeraar transparant en verschilt per verzekeraar.

Feit is nu, dat ongeacht de vergoeding voor fysiotherapie vanuit uw (aanvullende) polis, wij bij het behandelen van uw klacht ons moeten houden aan de volgens deze zorgverzekeraars landelijk geldende gemiddelden.

Zo kan het goed zijn dat uw polis voorschrijft dat er 12 zittingen fysiotherapie worden vergoed, maar wij in de praktijk niet meer dan 8 behandelingen kunnen geven in verband met het overschrijden van het door de zorgverzekeraars bepaalde landelijk gemiddelde. Dit terwijl uw specifieke klacht mogelijk wel meer behandelingen vraagt. Sommige verzekeraars stellen zelfs een behandelplafond in waarbij we niet meer behandelingen mogen geven dan het voorgaande jaar. Ondanks aanwas van nieuwe cliënten.

Al jaren investeren we in onze kwaliteit en doelmatigheid en laten dit toetsen door een onafhankelijk auditbureau. De afgelopen jaren doorlopen we deze audits probleemloos en hebben daarmee zowel het HKZ certificaat als ook de status “PLUS Praktijk”.

Onze klanttevredenheid is 9,1 op een schaal van 0-10. Deze wordt het gehele jaar door een onafhankelijke partij in beeld gebracht.

Hiermee kunnen we dus stellen dat de doelstelling van deze verzekeraars puur is gericht op kostenbeheersing in plaats van kwaliteit.

Het gaat natuurlijk gewoon over behandelingen die noodzakelijk zijn en waar u aanspraak op kunt maken vanuit uw zorgpolis (aanvullende verzekering). U kiest weloverwogen voor een aanvullende verzekering en betaalt er wel voor. Echter, wij als zorgverlener, kunnen deze behandelingen niet meer garanderen. Vooral mensen met complexe en chronische klachten die niet vergoed worden, zijn een probleem voor de fysiotherapeut. En dit zijn juist de mensen die de zorg het hardst nodig hebben.

Voor u zou er niets mogen veranderen! Wij zullen u altijd onze beste zorg blijven leveren. Maar laten we dit met z’n allen gebeuren dan bepaalt straks de verzekeraar hoe en hoe vaak u wordt behandeld en verandert er wel degelijk het een en ander.

Wanneer u ook vindt dat deze verzekeraars te ver gaan, laat ons dit dan weten door de petitie te tekenen via www.stopdebehandelindex.nl