Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven
Openingstijden
Ma t/m Vr: 08:00 t/m 18:00 | Za t/m 12:30

Heb je chronische peesklachten? Last van je achillespees, een tenniselleboog, hielspoor, je kniepees, schouderpezen of je liesblessure? Heb je alles al geprobeerd en ervaar je nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor je.


EPTE®: innovatief en veilig

EPTE® is de meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. Fysiotherapie Gestel is de eerste en meest ervaren praktijk die EPTE® behandelingen aanbiedt.

De behandeling wordt alleen maar uitgevoerd door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. De EPTE® therapeuten zijn te vinden op een internationale EPTE® waar gecertificeerde centra in te vinden zijn. Ze werken op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept. Dat kan bestaan uit de Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse met CE gecertificeerde EPTE® apparatuur. Deze zijn dan ook veilig verklaard (als enige wereldwijd!) voor gebruik in pezen én spieren.

Het EPTE® Concept

Het hele dunne (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Dit kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen.

Dit is anders dan alternatieve elektrolyse systemen die veel hogere stroomvormen hanteren en daardoor als véél pijnlijker worden ervaren. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE® zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect.

De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat je ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren. Vaak wordt er de eerste dagen na de behandeling gekozen voor een beschermende tape. Deze stimuleert het herstel én zorgt voor bescherming.

De EPTE® behandeling

Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Door de speciale, wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast” te worden.

Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan doet ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

Wil je weten of EPTE® ook iets voor jou is? Neem contact met ons op via 040-2520942 en maak een afspraak.