Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven

Onder CRPS verstaan we Posttraumatische dystrofie (PD) of CRPS 1 (Complex regionaal Pijn syndroom). Als je met sporten je pols breekt, ga je er vanuit dat je na 6-8 weken weer normaal gebruik kunt maken van je pols. Maar soms lukt dit niet en ontstaat er een ontstekingsreactie. In plaats van genezen zorgt de reactie voor een chaos binnen je zenuwstelsel. Een bepaald ledemaat kan verkleuren, vervormen en de patiënt ervaart enorm veel pijn. De ernst van het letsel kan daarom vaak ook helemaal los staan van de mate van pijn die ontstaan is.

De laatste jaren spreekt men ook wel van Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) type 1. Dit is de term die internationaal wordt gebruikt voor PD. Het belangrijkste verschijnsel is plaatselijke pijn, volgend op een letsel, meestal aan arm (hand) of been (voet). Kenmerken daarbij zijn dat de ernst en de duur niet passen bij het normale genezingsproces van het letsel, dat er vaak een bewegingsbeperking is en dat het erger wordt in de loop der tijd. Snel ingrijpen is erg daarom belangrijk.

Het op tijd stellen van de diagnose is belangrijk zodat een behandeling van de onderliggende oorzaak en de dystrofie kan worden begonnen. Gespecialiseerde, ervaren fysiotherapeuten binnen Fysiotherapie Gestel werken nauw samen met toonaangevende specialisten op het gebied van de pijnbestrijding en samen zijn we continue bezig met het onderzoek naar de meest optimale behandelwijze voor deze, veelal onbegrepen, patiëntengroep. Deze samenwerking met orthopeden, revalidatieartsen en anesthesiologen zorgen ervoor dat onze patiënten de beste zorg kunnen verwachten voor hun klachten.