Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven

Schouderklachten kunnen erg invaliderend zijn door de vaak hevige pijn en het onvermogen te kunnen bewegen. Schouderpijn kan daarom optreden in of rond de verschillende gewrichten, het glijvlak tussen het schouderblad en de ribbenkast en de weke delen hier omheen. Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal is er nachtelijk pijn en pijn bij heffen van de arm. Vaak is er uitstraling naar de nek, de bovenarm of de hand en zijn er tintelingen in de hand.

De pijn veroorzaakt door schouderproblemen wordt door patiënten vaak op een andere plaats ervaren (bijvoorbeeld in nek of bovenarm) dan waar het werkelijke probleem zit. Al deze factoren maken het stellen van een diagnose bij schouderklachten vaak erg lastig. Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan na een val of onverwachte beweging.

Schouderklachten - Fysiotherapie Gestel

Als belangrijke factoren voor schouderklachten worden genoemd:

  • verkeerde houding
  • langdurige overbelasting van de schouder
  • langdurig herhalen van (soortgelijke) bewegingen
  • werken met de armen boven schouderhoogte
  • werken in extreme standen van het schoudergewricht
  • bij werken met de hand achter de romp, hand aan andere zijde van de romp of arm meer dan 30 graden naar buiten gedraaid
  • het doen van ongewone activiteiten in hobby's, klusjes thuis of sport

Soms hebben de klachten te maken met spanningen thuis of op het werk, maar dan gaan schouderklachten vaak gepaard met spanningen in nekgebied. De precieze oorzaak van de klachten is niet altijd duidelijk. Door de vele mogelijkheden van schouderklachten (instabiliteit, artrose, frozen shoulder, inklemmingen van pezen) is dit een zeer complex gewricht van het lichaam.

Behandeling van schouderklachten bij Fysiotherapie Gestel

Bij Fysiotherapie Gestel zijn er meerdere therapeuten die de schouder tot hun expertisegebied hebben gemaakt, waardoor zij voor u de beste zorg rondom u schouder kunnen verzorgen. Heb je last van je schouder? Maak een afspraak of neem contact met ons op via 040-2520942 zodat we je snel kunnen helpen met je schouderklachten.

Verder lezen