fbpx
Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven
manuele therapie vs chiropractie

Help! De chiropractor heeft geen tijd!

In een recent artikel op de website van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) wordt gemeld dat chiropractoren worstelen met de toestroom van nieuwe patiënten. Lange wachttijden – zelfs voor acute klachten – zijn eerder regel dan uitzondering.

Manuele therapie vs. Chiropractie

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat je voor dezelfde klachten goed bij je manueel therapeut terecht kunt. Beiden zijn betrokken bij de behandeling van pijn maar het verschil zit in hun opleiding, filosofie en expertise als ze samen met een patiënt streven naar pijnverlichting en herstel.

Klachten waarvoor patiënten naar de chiropractor gaan, hebben vaak betrekking op de nek of rug. Door middel van zogenoemde manipulaties werkt de chiropractor aan het beter laten functioneren van gewrichten. De manueel therapeut kan in principe alle gewrichten behandelen maar is het meest bekend door de manipulaties aan bekken, rug en nek. De manueel therapeut kan je met dezelfde technieken als de chiropractor helpen om snel en goed beter te worden.

Maar de manueel therapeut gaat verder dan de behandeling van het gewricht alleen. Een manueel therapeut heeft namelijk extra expertise als het gaat om alles in het lichaam wat met het bewegen te maken heeft. Gewrichten, spieren en pezen, het zenuwstelsel en zelfs de bloedvaten. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen en daar een passend behandelplan bij op te stellen.

Dus…

Kun je niet bij je chiropractor terecht? Loop je lang rond met nek- of rugklachten? Overweeg dan om een afspraak te maken bij een van onze manueel therapeuten.

De therapeuten van Fysiotherapie Gestel zijn een begrip in de Eindhovense regio. Ze zijn onder andere gespecialiseerd in nek- en rugklachten en ondersteunen patiënten indien gewenst met oefenprogramma’s op maat. Je kunt bij Fysiotherapie Gestel terecht voor acute, maar ook bij langer bestaande nek- en rugklachten. Je hebt bij Fysiotherapie Gestel direct toegang tot uitstekende zorg: geen wachtlijsten en een doorverwijzing is niet nodig.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak met een van onze therapeuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *