Expertpraktijk met 3 vestigingen in Eindhoven

COPD-patiënten vaker en meer naar de fysiotherapeut

In Nederland zijn er bijna 600.000 COPD-patiënten bekend. Naast de medische behandeling worden COPD-patiëntenvaak verwezen naar fysio- of oefentherapie. De behandeling bestaat met name uit krachttraining en conditietraining. Mensen met COPD worden niet alleen vaker verwezen. Door de chronische aard van de aandoening krijgen COPD-patiënten ook meer behandelingen.

Langdurige behandeling

De behandeling bij de fysiotherapeut is vaak langdurig: bijna de helft van de COPD-patiënten heeft meer dan 24 behandelingen. Mannen zijn hierbij licht in de meerderheid: 51% van hen is man en 49% vrouw.

Goed om te weten

Oefentherapie bij COPD wordt vanaf 1 januari 2019  vergoed vanuit de basisverzekering. Momenteel betalen patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf.

Er komt wel een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. Daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

COPD behandeling bij Fysiotherapie Gestel

Bij Fysiotherapie Gestel werken therapeuten die speciaal zijn opgeleid voor het beweegprogramma COPD. De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut je een beweegprogramma op maat aanbieden. De testen laten zien wat je huidige conditie is en welke bewegingen je kunt maken. Ook wordt bekeken hoe het ademhalingspatroon is en indien nodig krijg je oefeningen om dit te verbeteren.

Afspraak maken? Vul het formulier in of neem voor meer informatie contact op via 040 – 252 09 42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *