Cas ondersteunt dreamteam Rio 2016

Rob Kennis, zwemcoach van o.a. Bram Dekker heeft onze sportfysiotherapeut Cas van de Wiel gevraagd om deel uit te maken van zijn “dreamteam” betreffende het doel, plaatsing voor de Olympische Spelen 2016 in Rio.

Hierin zullen Bram Dekker en Janna Sonnenschein begeleid worden op hun reis naar Rio. Zij zullen zich de komende maand voorbereiden onder begeleiding van de coach Rob Kennis, mental coach Huub van Mackelenbergh en Cas.
Cas zal de fysiotherapeutische zorg verlenen en tevens adviseren en coachen met betrekking tot hun kracht en conditietraining. Met name in de voorbereidingsperiode geldt dat de sporter een zo’n goed mogelijk programma aangeboden krijgt met voldoende rust en activiteiten om in de juiste vorm aan de start te verschijnen. Hierin spelen verschillende factoren een rol, waaronder de techniek, de fysieke en psychische fitheid van de sporter.

Cas: “Ik zelf vind het een eer om betrokken te worden bij dit project en zie dit dan ook als een hele leuke uitdaging en verdieping in mijn vak als sportfysiotherapeut. Mocht je meer willen weten over dit project of over de rol van de sportfysiotherapeut binnen Fysiotherapie Gestel dan hoor ik dat graag.”

Hier vind je het artikel van Omroep Brabant.